Linii complete de asamblare SMT la costuri mici

    Acasa / Articole / Linii complete de asamblare SMT la costuri mici
Linii complete de asamblare SMT la costuri mici
2016.09.29.
Dezvoltarea industriei electronice din ultimul deceniu a întrecut orice imaginatie, şi din ce în ce mai multe firme din România au ales acest drum. Echipamentele electronice  fabricate de către firmele multinaţionale sunt de ordinul milioanelor fabricate cu echipament scump de mare capacitate dar nu întotdeauna avem nevoie de o capacitate atât de mare. Fabricarea sutelor sau miilor de bucăţi nu mai este rentabil folosind echipamentele mari deoarece chiar trecerea de la un produs la altul este costisitor. Pentru prototipuri şi aceştia folosesc echipamente mici şi mijlocii. Pentru serii de sute sau mii este ideal să folosim echipament mic şi mijlociu.
 
DDM Novastar - Made in USA
Vă prezentăm linia completă de asamblare SMT de la DDM Novastar , care sunt proiectate pentru fabricarea de serii mici şi mijlocii , dar la fracţiune din costul liniilor mari. Este important să amintim că fabricantul s-a gândit la fiecare fază de fabricaţie, inclusiv la procesele de pregătire. Toate echipamentele, pentru fiecare fază în parte (imprimare circuite, aşezare componente, reflow şi lipire selectivă pentru eventualele componente tradiţionale, preparatoare de componente etc.) sunt oferite în mai multe variante, începând de la manuale, continuând cu semiautomate până la cele complet automate, asigurând linii complete pentru diverse cerinţe. Este destul de greu să găsim o ofertă mai complexă pe piaţă . Să le luăm pe rând:


Imprimante circuite
Durabilitate, uşor de mânuit, imprimare de precizitate maximă şi calitatea repetată este caracteristica atât a celor manuale (SPR10, SPR20, SPR25), semiautomate (SPR40) sau automate  (SPR45) . Suprafaţa maximă de imprimare pentru  SPR10 és SPR20 este de 305mm x 380mm, iar pentru celelalte tipuri 406mm x 457mm.Pick & Place echipament pentru aşezare (plantare) a componentelor
În ofertă putem găsi seria manuală (seria MPP) şi complet automată (seria L) .Ambele tipuri se găsesc într-o varietate şi echipare mare.  Echipamentele folosesc fiecare componentă SMT inclusiv cele de tipul BGA/Fine-Pitch. Echipamentele automate în prima parte diferă prin numărul de încărcătoare ataşabile. Există echipamente cu 32, 64 şi 96 unităti de ataşare incărcătoare de 8 mm. Echipamentul de bază este dotat cu 4 tipuri de pipete de absorbţie (nozzle), care se poate lărgi până  la  8 cu capetele speciale micro sau multi-micro. Capetele se schimbă automat in funcţie de tipul componentei. Centrarea componentei in timpul operaţiei se face cu ajutorul unor braţe mecanice ce se închid, iar pentru componente mai mari un dispozitiv cu 4 feţe special creat pentru aceasta. Se poate echipa şi cu “Cyberoptics”, sistem de poziţionare cu laser. În obţiune se poate echipa şi cu încarcatoare de 12, 16, 24, 32, 44 mm sau diverse încărcătoare vibratoare şi matriceale, “SuperStrip” sau “SmartCount” încărcătoare electro-optice pentru componente speciale. Se poate lărgi pentru diverse cerinţe cu dispenser automat (pastă sau adeziv) funcţie ce poate înlocui în unele cazuri imprimarea circuitelor, îmbunătăţind astfel calitatea seriilor mici. Pentru serii mai mari se poate comanda şi tipul “dual-head”crescând astfel productivitatea.
Viteza de asezare este de 4800 buc/h, iar mărimea de la 0201 la 35 mm x 35 mm, mărimea circuitului este de max 343 mm pe una din părţi, iar pe cealaltă parte în funcţie de tip 305 mm, 560 mm sau 813 mm. Componentă de bază este şi softul pe bază Windows, unde controlul este efectuat de către o videocameră CCD. Este uşor de mânuit, simplu şi rapid. Se poate lărgi cu programul CAD făcând posibilă acceptarea unităţilor de proiectare şi schimbarea rapidă a produsului.


Cuptoare Reflow
În oferta producătorului, în funcţie de necesitatea de capacitate întâlnim începând de la cele simple de masă(seria-G ), (3 si 5 zone de încălzire + una de răcire) sau până la cele in-line (7 zone de încălzire posterioară/superioară+ zonă de răcire). Operaţiunile sunt comandate de către calculator cu afişarea temperaturii efective. În cazul lipirii cu materialefără plumb, pentru atingerea profilului termic optim, 6 sau 7 zone plus răcirea controlată sunt îndeajuns. Circulaţia aerului cald se face orizontal sau vertical (model 1200, 1800, 2000, 2002) prin convecţie (infuzie de aer cald) cu ajutorul infrarosiilor sau doar prin convecţie. Sunt echipate cu benzi de transport din oţel uşor, iluminare interioară, la comandă cu infuzie de nitrogen. Producătorul asigură şi un kitt pentru ajustarea profilului termic (cu 6, 10 sau 16 senzori). proiectarea logică permite întreţinerea uşoară a acesuia, reducând perioada de staţionare.
.

Preparatoare şi numărătoare de componente
DDM Novastar fabrică pentru majoritatea tipurilor de componente (axiale, radiale şi DIP) preparatoare de componente, manuale sau automate, numărătoare de componente  (inclusiv SMT), diferite preîncălzitoare, mini staţii de lipit cu val semiautomate, vase de lipit etc.
Comercializarea exclusivă în România, cât şi instalarea şi serviceul în garanţie sau post garanţie se face de către InterElectronic .

Mai multe informaţii inclusiv la sediul dvs!