Mașină automata pentru inserția componentelor THT

    Acasa / Articole / Mașină automata pentru inserția componentelor THT
Mașină automata pentru inserția componentelor THT
2017.12.05.

Datorită creșterii economice în regiunea Europei de est și Europei centrale șomajul a ajuns la o cotă foarte mică, datorită căruia angajarea forței de muncă necalificată a deveint o reală problemă, mai ales în industria electronică. În zilele de azi nu mai sunt foarte multe procese în care componentele sunt aplicate manual pe un bord PCB, excluzând aplicarea componentelor trough hole (THT). Ca urmare a celor menționate mai sus producătorii de mașini automate de plantare a   componentelor au dezvoltat mașini specializate pentru inserția componentelor THT care, din păcate, sunt mult prea costisitoare chiar și pentru firmele cu un buget relativ ridicat motiv pentru care soluția mai ușoară a rămas în continuare angajarea operatorilor chiar și pentru un salar mai mare decât o investiție de mai multe millioane de Euro. 

 

Schimbarea în acest segment al ofertei de echipamente este adusă de un producător din Corea de Sud, Mirae Corporation Ltd., care lansează o nouă serie de mașini dedicate inserției componentelor THT la prețuri asemanatoare mașinilor de Pick and Place SMT. Această nouă concepție se bazează pe platforma mașinilor SMT de mare succes de la Mirae, mai exact seriile MX și MR.

 

Pa baza acestei platfoeme Mirae a dezvoltat noua serie MAI de mașini de tip ”hybrid” care sunt capabile să planteze atât componente SMD cât și componente THT cu ajutorul feederelor speciale, personalizate pentru necesitățile clientului. Pentru cele trei modele MAI-H4, MAI-H6 sau MAI-H8 nu reprezintă o  problemă manipularea componentelor odd-form, axiale, radiale sau oricare alt tip de componentă THT, indiferent dacă acestea sunt stocate în tub (stick), tavă matriceală (tray) sau vrac (loose). Totodată mașinile pot fi dotate și cu dispozitive pentru formarea și tăierea terminalelor componentelor THT. 

 

În concluzie, noua serie MAI dezvoltată de Mirae este dedicată inserției componentelor THT prezentând următoarele caracteristici:

- sunt potrivite pentru inserția componentelor SMD și THT
- sunt dotate cu pipete specializate, chiar și pentru componente atipice (odd-form)
- sunt echipate cu feedere personalizate pentru fiecare componentă, inclusiv cu dispoyitive de preformare și tăiere a terminalelor componentelor THT
- utiliyeayă inspecție optică specială înaintea fiecărui procces de plantare
- manipulează fără probleme PCB-urile în ramă de transport (carrier) și multiborduri
- prețul este asemănător cu unei mașini de Pick and Place SMT 

 

more info....